Sisarukset Vuokko ja Veikko joutuvat hylkäämään huonokuntoisen lapsuudenkotinsa ja lähtevät etsimään uutta. Haussa on kaksi yhden hengen huonetta vanhusten palvelutalosta. Tehtävä ei ole helppo, sillä molemmilla sisaruksilla on omat tapansa.

Veikko, entinen pelimanni, herää usein öisin laulamaan ja soittamaan, mutta saako asumispalvelukeskuksessa soittaa öisin? Vuokko, entinen opettaja, on tarkan järjestyksen ihminen. Asioiden ja esineiden tulee olla Vuokon haluamassa järjestyksessä tai muuten joku, (yleensä Veikko) saa kuulla kunniansa.

Vuokko ja Veikko keskustelevat yleisönsä kanssa läpi esityksen. Välillä lauletaan kitaran ja viulun säestyksellä ja välillä voimistellaan kehärummun tahdissa. Esitys huomioi yleisön kunnon ja muovautuu sen jaksamisen mukaisesti. Se sopii ikäihmisille laidasta laitaan, niin kotona asuville senioreille kuin muistisairaille vanhuksillekin.

Vuokko ja Veikko jättävät kuulijoilleen muistoksi cd-levytallenteen. Sen sävelin voi palata esityksen tunnelmiin.

Esityksen kesto on noin 40 minuuttia. Esitys voidaan toteuttaa ahtaissakin tiloissa, sisällä tai ulkona.

Esiintyjät: Veikko – Janne Immonen (kitara ja laulu), Vuokko – Sanna Monto (viulu ja laulu)
Sävellykset: Janne Immonen
Laulujen sanat: Visa Heinonen
Käsikirjoitus: Janne Immonen ja Sanna Monto
Puvut: Niina Huovinen
Tekniikka: Juha Skukin
Kuvat: Nanna Saarhelo
Graafinen suunnittelu: Juha Räty

Hukkareissu on hyvä reissu -hanke

Teatteri Rollo oli vuosina 2018–19 mukana opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittamassa Hukkareissu on hyvä reissu -hankkeessa. Tuona aikana vierailimme kuudessakymmenessä vanhustyön yksikössä maanlaajuisesti. Hukkareissu tavoitti yli 3000 katsojaa!

Hankkeen myötä vanhuksille suunnatuista esityksistä tuli pysyvä osa ohjelmistoamme. Kotia kohti jatkaa tätä ikäihmisille suunnattua toimintaa, jossa laadukas, ammattilaisten toteuttama teatteriesitys viedään vanhusten luo.

Esitys voidaan toteuttaa saman päivän aikana useassa eri toimipisteessä. Useamman esityksen paketilla saat paljousalennusta – kysy tarjousta!

TILAA TÄMÄ ESITYS

Kallista korvasi kotia kohti

Lehdistökuvat

Kuvaaja Nanna Saarhelo mainittava julkaistaessa.

Lataa juliste tästä

JULISTE